Smärta & CNS

PforumSmärta, webbföreläsningar

Våra senaste och kommande föreläsningar inom CSN & Smärta

PforumSmärta 29 maj
”Aj, jag har ångest” – ångest och samsjuklighet, del 2

Ångest har nära samband med många andra sjukdomar. Vad är orsaken till det? Går det att påverka?

Detta är den andra föreläsningen under temat samsjuklighet. Titta gärna på den första föreläsningen, ”Aj, jag har ångest” – smärta och samsjuklighet, från 13 mars 

Läs mer om föreläsningen och anmäl dig

PforumSmärta 13 mars
”Aj, jag har ångest” – smärta och samsjuklighet, del 1

Patienter med smärta får ofta psykisk påverkan och patienter med psykiska åkommor upplever ofta smärta. Varför är det så? Vad kan vi göra åt det? Och hur hittar vi dessa patienter i primärvården? 
 
Detta är den första föreläsningen av två under temat samsjuklighet. Vid nästa tillfälle, den 29 maj, föreläser Lars Häggström, Affecta Psykiatrimottagning, Halmstad om ämnet från en psykiaters håll. 
 

PforumSmärta 12 sept
Bristande följsamhet – varför tar inte patienten sin medicin?

Läkemedel gör ingen nytta om patienten inte tar dem. Allt fler patienter avbryter sin behandling, gör oplanerade behandlingsuppehåll eller hämtar helt enkelt inte ut sina mediciner. Vad beror detta beteende på och vad kan man göra åt det? Denna webbföresläsning tar upp dessa frågor och avslutas med paneldebatt.
 
 

Webbsänd föreläsning 16 maj 2017
Kulturella aspekter på smärta

Denna föreläsning handlar om de kulturella aspekterna på smärta. Föreläsningen avslutas med en frågestund. Föreläsare är Hani Hattar, smärtspecialist och överläkare, Smärtenheten i Västervik.
 
 

Webbföreläsning 7 feb 2017
Ont länge och överallt

Denna föreläsning handlar om svår och långvarig smärta och avslutas med frågestund. Föreläsare är Mats Karlsson, allmänläkare och smärtspecialist, verksam på Smärtkliniken S:t Olof i Falköping. 
 
 
 
PP-LYR-SWE-0181, april 2018